Alla inlägg den 31 januari 2011

Av Erika Karlsson - 31 januari 2011 23:22

Ja, nu är jag där igen! Tänk om liksom, men det spelar ingen roll! Har nu bestämmt namn om han är en han och om han skulle bli en hon så har vi det löst  Åhh, jag orkar inte vänta längre, jag vill att han kommer ut!

NYFIKEN! och jag vill ha min lilla bebis i min famn. Men det är ju upp till han när han vill komma ut  

Annars då, jo min foglossning har blivit värre, men det väntade jag mig. Men den är rent ut förjävlig, sover skit dåligt och jag har svårt att sitta, ligga och till och med stå. Bara att försöka lägga sig för att villa en stund är inte skönt. Mest är det ryggen som gör det jobbigt.

Men men, jag står ut. Jag får något jag vill iaf tillsist!  


EMC + Bebis = The Family

Av Erika Karlsson - 31 januari 2011 00:15

Ja, i dag går vi in i vecka 37 (36+0)  


Hittade detta på: http://www.blimamma.se


Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

 

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


__________________________________________________


Hittade detta på: http://www.niomanader.se/content.asp?ID=60


Du: Nu närmar sig förlossningen och det är dags att börja ladda. Ät kolhydratrik mat och försök att vila mycket. Om du inte har packat din BB-väska så är det absolut dags att göra det nu. Normalt ligger bebisen med huvudet nedåt nu, men en del bebisar lägger sig med rumpan nedåt eller på tvären. Då kan det vara dags för vändningsförsök. Fosterhinnan riskerar nu att spricka och om du känner att vattnet går bör du genast ringa förlossningen.
Bebisen: Barnet är såpass stort nu att det inte finns plats att vända sig längre. Kroppen är knubbig och hjärnans aktiviteter blir mer och mer organiserade och medvetandet är väl etablerat. Ögonrörelserna är koordinerade och synen förbättras.


Ojoj, jag har inte packat någon väska än, ska man göra det kanske nu då? 

Eller vad säger ni? 

Presentation


Hej och välkommen!
Jag heter Erika, är 19 år och bor i Småland tillsammans med min sambo Christoffer och våran dotter Mikaela född 03.08.07 och snart kommer våran nykomling, som har bf den 28/2-11.
Min blogg är som min dagbok!

Våran lilla bebis ♥

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Mikaela ♥

Erika ♥ Christoffer

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards